Een reis van verlies naar overwinning: familie, verslaving en legacy

Titel: Een Reis van Verlies naar Overwinning: Familie, Verslaving, en Legacy 

Beste lezer, Ik ben moeder van 2 kinderen en ik neem je mee op mijn persoonlijke reis, een kronkelend pad dat me leidde van duisternis naar het verlichte pad van herstel. Deze reis belicht niet alleen mijn eigen worsteling met verslaving, maar ook de complexe dans van familiebanden en de onverwachte wendingen van het leven. 

Verlies en Ontbering: Als afgestudeerd Verzorgende-IG genoot ik van een ogenschijnlijk stabiel leven. Echter, door ongelukkige omstandigheden in mijn eerdere huwelijk, belandde ik als alleenstaande moeder bij de daklozenopvang. Het verlies van mijn huis en de afstand van mijn kinderen waren diepe wonden. Familiebanden, gedreven door traditie, sloten zich voor me, waardoor ik in eenzaamheid op straat stond. 

De Lokkende Troost van Verslaving: In de duistere dagen bood een medebewoner in de daklozenopvang me een onverwachte ontsnapping aan: cocaïne. Wat begon als een tijdelijke verlichting, ontpopte zich tot een driejarige worsteling met verslaving. Het was een eenzame reis waar angst voor het verlies van mijn kinderen me weerhield om mijn pijn te delen. 

De Stille Schreeuw om Hulp: Het besef dat ik mijn leven niet langer in deze greep kon laten, overwon mijn angst. Met tranen als mijn getuigen, zocht ik hulp. Instantie bood niet de verlossing die ik zocht, maar het was een eerste stap naar mijn herstel. Mijn machteloosheid voelde als een zware last, vooral omdat ik alles in mijn eentje moest doorstaan. Maar waar ik mijn kracht vond, waren mijn kinderen. Ze waren de brandstof achter mijn vastberadenheid. 

De Onbegrepen Weg bij instantie: instantie stelde strikte voorwaarden voor herstel, waaronder stoppen met roken. Dit bleek voor mij een onmogelijke taak te zijn. De omgeving voelde als een plek waar mijn strijd niet begrepen werd. Mijn wanhoop dreef me tot verder zoeken, en Google bracht een sprankje hoop 

Ontdekking van Hoop in Cyprus: Een kliniek in Cyprus tekende zich af als een lichtpuntje. Hier zagen ze niet alleen mijn verslaving als een uitdaging, maar boden ze ook specifieke medicatie voor hulp bij het herstel. Het voordeel van afkicken in het buitenland is dat je automatisch een afstand schept van alle afleidingen en verleidingen thuis. Denk aan andere gebruikers, maar ook dingen als geur, smaak of geluiden uit je dagelijkse omgeving kunnen triggers zijn. Daarnaast is de behandeling echt een-op-een. 

Herstel als Moeder: Nu, twee jaar later, ben ik clean en voel ik me herboren. Mijn kracht haalde ik uit mijn kinderen, en het verlangen om mijn verhaal te delen en anderen een tweede kans te bieden, drijft me. Samen met hen die mijn pad hebben gekruist, wil ik werken aan een toekomst waarin overwinning niet alleen mijn verhaal bepaalt, maar ook dat van anderen. 

Van Verlies naar Legacy: Een Moeder's Laatste Hoofdstuk: Het pad van herstel en begrip bracht me naar onverwachte bestemmingen, maar ook naar het afscheid van mijn meest dierbare metgezel: mijn moeder. Teruggekeerd van mijn reis naar Cyprus, waar ik de kracht vond om verslaving te overwinnen, begon een nieuw hoofdstuk. Haar gezondheid verslechterde snel, en op 1 november 2021, net na mijn terugkeer, namen we afscheid. Gelukkig heeft ze mijn overwinning gezien. Haar laatste herinnering was niet alleen aan mijn strijd, maar aan het licht van herstel dat doorbrak. Mijn verslaving werd een katalysator voor verandering, niet alleen in mijn leven maar ook in haar perceptie. 

Met Liefde, Dankbaarheid en Hoop, Een Roeping in de Zorg en Legacy van Liefde: Nu, met mijn achtergrond in de zorg en mijn ervaring als overlevende, voel ik een roeping. Mijn moeder, in haar laatste momenten, inspireert me om mijn reis voort te zetten als een zorgverlener. Haar geest leeft voort in mijn verlangen om anderen te helpen, te ondersteunen en te genezen. Cyprus, de plek van mijn overwinning, wordt nu ook een herinnering aan mijn moeder. Haar invloed leeft voort in mijn streven om een erfenis van liefde en begrip achter te laten. Ik wil anderen bijstaan in hun donkerste dagen, net zoals mijn moeder dat voor mij deed. Met Liefde, Dankbaarheid en Hoop

Connect Portaal

Ronesans maakt gebruik van het Connect portaal.

Meld je direct aan om contact op te nemen
Meer ervaringsverhalen